Popis produktu
Není pochyb o tom, že borovičku můžeme považovat za slovenský národní alkoholický nápoj, a že je nedílnou součástí našeho kulturního dědictví. Donedávna však bylo možné na pultech prodejců nalézt jen lihovinu, která byla ve většině případů dochucována a aromatizována. To poskytlo prostor na trhu manufaktuře V Ptačím údolí na Východě Slovenska, která již několik let vyrábí kvalitní ovocné destiláty a řadí se mezi evropskou špičku. "Bořívky, které používají k výrobě, jsou ručně sbírány na pomezí Gemera a Spiše, který je historicky regionem borovičky." Ze zachovaných písemností je zřejmé, že borovička se na Slovensku začala vyrábět začátkem 19. století z bobulí jalovce obyčejné a spolu s jalovcovým olejem je nám dnes známá jako součást prostředků přírodního léčitelství. Je zcela bez přidaného lihu, umělých aroma, barviv nebo dochucovadel. Vyrábí se z ručně sbíraných a tříděných bobulí jalovce.